22. mail kell 17 tutvustatakse raamatut “Eesti peakokkade lugu. Sbornikust Michelinini”, mis sobib iga toidunautleja ja gurmaani raamaturiiulisse. See on Eesti restoranide ja kokkade viimase kolme aastakümne lugu. Lugu algab sealt, kus lõpeb sborniku, nõukogude ajal sööklaid ja restorane valitsenud retseptikogumiku aeg, ja jõuab välja tänapäeva, kui Eesti kohal on löönud särama autoriteetse Michelini restoranigiidi tähekesed. Mõnusaid meenutusi ja äratundmist leiab iga põlvkonna lugeja.
Raamatu autor on tunnustatud restoranikriitik nõmmekas Heidi Vihma, kes paari aastakümne jooksul on Eesti restoranimaailma avastanud selle pidulikumalt, saali poolelt. Raamatut kirjutades avanes tal võimalus uurida seda maailma teiselt poolt, läbi köögiukse. „Selle raamatu puhul ei ole kindlasti tegemist kuiva teatmeteosega ja see pole ka pelgalt retseptiraamat. See kätkeb üle kuuekümne peakoka lugu, retsepte, ilusaid toidupilte ning kolmekümne aasta möödumist läbi menüüde ning tooraine keerdkäikude, kaugelt reisinud porganditest ja eksootilistest elukatest kohalike saaduste au sisse tõstmiseni,“ tutvustab autor raamatut.
Vestlusõhtule võtab Heidi Vihma kaasa ka kolm peakokka, kes erinevaid kümnendeid tutvustavad, oma tööst avameelselt räägivad ja küsimustele vastavad:
*pikaaegse peakoka kogemusega nii Tartu kui Tallinna juhtivates restoranides Priit Toomits, kes hetkel askeldab Nõmme turul Kohalik Kalakas leti taga
*vegankokk Maru Metspalu, kes koolitab ja aitab täistaimse toiduga sina peale saada neil, kes muidu lihausku on, ning püüab sedasi jätkusuutlikumat maailmavaadet taldrikule tõlkida
*Taigo Lepik, kes 10 aastat töötanud presidendi kokana ning teinud süüa kolmele presidendile ja nende külalistele.
Kohapeal saab raamatu soodsamalt soetada ja autoritelt autogramme paluda.
Korraldaja: Nõmme Kultuurikeskus